SRPSKI JEZIK


Pripreme iz srpskog jezika se održavaju nedeljom i obuhvataju 24 dvočasa.

Obuhvaćene su sl. oblasti za osnovni, srednji i napredni nivo:
- Veština čitanja i razumevanje pročitanog;
- Pisano izražavanje;
- Gramatika, leksika, narodni i književni jezik,
- Književnost.

S obzirom da se očekuju potpuno nepoznati zadaci, pripremna nastava se izvodi prateći obrazovne standarde koji su propisani za polaganje male mature u osnovnim školama.


Deo jednog dvočasa biće posvećen savladavanju gradiva neophodnog za test, dok će drugi deo dvočasa biti određen za testove sa nepoznatim zadacima kako bi se izbegao faktor iznenađenja na polaganju završnog testa i proveru domaćeg zadatka.

Na kraju svakog dvočasa učenici dobijaju spisak zadataka za rad kod kuće, koji se nalaze u Zbirci zadataka iz srpskog jezika za završni ispit u osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Nastavno gradivo koje propisuju standardi zadovoljavaju nastavni plan i program u školi te će učenici pripremama dobiti neophodno znanje iz srpskog jezika i književnosti koje će znatno olakšati prelaz iz osnovne u srednju školu.

Dragi učenici, ne dopustite da dočekate polaganje završnog testa nespremni! Možete biti snalažljivi, možete imati i sreće, ali znanje je najtrajniji i najmoćniji kapital koji će vam otvoriti vrata budućnosti!